Zanggroep Hajim – Veldhoven

Hajim (Hebreeuws voor leven) is in 1976 opgericht door enkele jongeren die afkomstig waren van het Veldhovens Jongerenkoor. Wij bestaan dus al meer dan 40 jaar! Onze naam verraadt een kerkelijke oorsprong, maar inmiddels ligt de tijd van het opluisteren van kerkdiensten ver achter ons.

Momenteel zijn we met ±20 enthousiaste zangers en zangeressen. En omdat we met een kleine groep zijn, is iedere stem belangrijk en wordt iedere stem ook gehoord! Meestal zingen we met z’n allen, maar afwisselend wordt ook in kleinere samenstellingen gezongen.

We zingen voornamelijk populaire nummers; de meeste a capella, maar sommige ook met pianobegeleiding. We zingen in minstens vier stemgroepen: Sopraan, Alt, Tenor en Bas. Voor enkele nummers wordt de groep sopranen nog opgesplitst in Sopraan en Mezzo-Sopraan, en word de Alt-groep gesplitst in hoge en lage alten, zodat we soms zelfs 6-stemmig zingen! Per nummer worden de stemmen verdeeld en het resultaat is een mooie en warme klankkleur.

Enkele keren per jaar treden wij op; alleen of samen met anderen. Op 11 december 2016 bijvoorbeeld, hebben we samen met de – eveneens 40-jarige – Alexanderband uit Veldhoven een kerstconcert gegeven in een volle kerk in Oerle.

Hajim met Alexanderband op 11 december 2016